Pozsonyban több mint 40 pozícióban a nők többet kerestek a férfiaknál

Pozsonyban több mint 40 pozícióban a nők többet kerestek a férfiaknál

Nyitókép: Shutterstcok

Pozsonyban 43 pozícióban a női alkalmazottak többet kerestek a férfi kollégáiknál.

A Platy.sk portál több mint 500 fővárosi pozícióban elemezte az átlagbéreket, melyekből kiderült, hogy a fővárosban a nők átlagkesete bruttó 1 407 euró. A pozsonyi férfi alkalmazottak átlagbére viszont bruttóban 1 882 eurót tesz ki.

A Platy.sk szerint a legtöbb olyan pozíció, ahol a nők átlagkeresete magasabb a férfiakénál, a gazdasági és az egészségügyi ágazatban található. Mindkét ágazatban öt-öt pozícióról van szó. További négy pozíció a marketing és a közigazgatás terén található, utána következik a bankszektor, az adminisztráció, a fordítás, az építészet és az ingatlanközvetítés, a humánerőforrás, a biztosítás és a menedzsment.

Hírdetés

„A nők és a férfiak fizetése közötti legnagyobb eltérést a senior statisztikusi pozícióban figyelhetjük meg, ahol egy pozsonyi női alkalmazott átlagosan bruttó 1 983 eurót keresnek, míg a férfi alkalmazott bruttó 1 621 eurót“

– mondta Nikola Richterová a Profesiától.

A ranglista további fokain a női bankmenedzserek, a CRM- és pénzügyi specialisták, az állami és közigazgatási tanácsadónők, tolmácsnők, légiutas-kísérők, valamint az oktatási specialisták állnak.

TvNoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »