Pozsony megye egy kulturális kongresszusi központ felépítését támogatja

Pozsony megye egy kulturális kongresszusi központ felépítését támogatja

Nyitókép: bratislavskykraj.sk

Pozsony az egyetlen olyan főváros, ahol nincs kongresszusi központ. Pozsony megye ezért úgy döntött, hogy támogatni fogja a harmadik szektor kezdeményezését abban, hogy Szlovákia egy modern és reprezentatív helyiséggel bővüljön.

 „A PKO lerombolása óta a kulturális közösségnek nincs egy adekvát helyisége a kulturális rendezvények megszervezésére. Ezenkívül nem egyszer azért kellett lemondanunk a világhírű énekesek koncertjeit, mert nem rendelkeztünk megfelelő reprezentatív helyiséggel a fellépésükhöz.   Mindemellett a kulturális és kongresszusi rendezvények növelik az ország hírnevét a világban, pozitív befolyással vannak az infrastruktúra fejlesztésére, illetve szakembereket és befektetőket vonzanak az országba. Nem utolsó sorában Szlovákiában hatalmas lehetőség van a turizmus fejlesztésére. Ez a nemzeti-kulturális kongresszusi központ a koronaválság után ösztönzően hathat az építkezés, az idegenforgalom és a kultúra fellendítésére“

Hírdetés

– mondta Juraj Droba, Pozsony megye elnöke.

Az új kulturális központban 3 000 üllőhely lenne és évente 85 millió eurót hozna a konyhára. Ezenkívül a központ létrejöttével több mint 1 000 munkahely jönne létre a kerületben, az országba vonzaná a világ legjobb szakembereit és lehetőséget biztosítana arra, hogy világhírű előadók lépjenek fel a fővárosban.

A kezdeményezés célja, hogy Pozsony nemcsak a világ kongresszusi, de eseménynaptárjára is felkerüljön, ugyanis az EU-s országokhoz képest jócskán le van maradva. Míg a szomszédos Bécs, Budapest és Prága benne van az első tizenkettőben, addig Szlovákia csak a 177. helyen kullog.

Körkép.sk/BSK sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »