Pozsony központjában tervez éttermet nyitni a Burger King

A világ egyik legnagyobb gyorsétteremlánca – a Burger King, Pozsony-Óváros utcáiba is beköltözik – írja a Sme.

A Burger King a pozsonyi Kő téren tervezte megnyitni éttermét az idei év második fellében. A koronavírus-járvány miatt azonban mindezt módosította.

A népszerű gyorsétteremlánc új étterme csak jövő év elején nyílik meg Pozsonyban, a helyszín pedig nem a Kő tér lesz, hanem a Lőrinckapu-utca (Laurinská) egyik épülete. A Burger King tehát csak pár lépésre lesz a Hviezdoslav téren található konkurens McDonald’s-tól.

A Burger King másodszor van a szlovákiai piacon. Pár éve a pozsonyi Eurovea és a Polus bevásárlóközpontokban nyitotta meg első éttermeit. Nem sokára azonban be is zárt.

Két éve ismét megjelent a Burger King Szlovákiában. Elsőként a pozsonyi Bory Mall és Avion bevásárlóközpontokban. Tavaly pedig további éttermeket nyitottak meg a fővárosban.

Hírdetés

A Burger Kingnek a szlovákiai piacon leginkább a bevásárlóközpontokkal van tapasztalata, ugyanakkor a főváros központjának más részein is szeretne további éttermeket nyitni. A gyorsétteremlánc terveire azonban kihatással lett a koronavírus-járvány.  

Daniel Ryška, a Burger King Csehország és Szlovákia igazgatója a Sme Indexnek úgy nyilatkozott, a jelengi szabályok mellett, amikor is az éttermek csak csomagolt ételeket adhatnak ki, és ezeket nem szabad a beltérben elfogyasztani, a gyorséttermeknek bizonyos előnye van.

„A vendégeknek nem kell sokáig várniuk, egyben meg vannak szokva, hogy az ételt elvitelre kérik” – mondta Ryška hozzátéve, hogy az ételkiszállítás iránt is érdeklődés van.

 

Forrás: Sme Index


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »