Pozsony arra kéri a lakosokat, hogy ne essenek pánikba. A tömegközlekedési járművekben is fognak tesztelni

Pozsony arra kéri a lakosokat, hogy ne essenek pánikba. A tömegközlekedési járművekben is fognak tesztelni

Nyitókép: Martin Chren/Facebook

Matúš Vallo, Pozsony polgármestere és a pozsonyi városrészek polgármesterei is azt kérik a főváros lakosaitól, hogy ne essenek pánikba a szűrő (országos) tesztelést illetően. A polgármesterek azt ígérik, hogy minden érdeklődő sorra fog kerülni, és mindent megtesznek azért, hogy a tesztelés kényelmesen, hosszú várakozás nélkül menjen végbe. A pozsonyi városrészek és a magisztrátus mintegy 300 mintavevő csapatot készít elő a teszteléshez. A teszteket pedig drive-through formájában 55 tömegközlekedési eszközön is fognak végezni.

A polgármester szerint csütörtöktől (január 21.) több ideiglenes mintavételi pont is meg fogja kezdeni a működését, ha addig megkapják a teszteket az államtól.

„Amennyiben szükség lesz rá, több mintavételi pont egészen keddig (január 26.) működni fog annak érdekében, hogy mindenkinek lehetősége legyen szerdáig (január 27.) negatív teszteredményt szerezni”

– konstatálta Vallo.

A pozsonyi polgármester szerint a novemberi teszteléssel összehasonlítva az egyik legnagyobb változás az  fogja jelenteni, hogy több forrásból származó tesztet el fognak ismerni. Mégpedig a PCR-tesztet, a vállalatoknak az alkalmazottaik körében végzett teszteket, a mobil mintavételi helyen készült teszteket, illetve az ideiglenesen kialakított mintavételi pontokon készült teszteket is.

Hírdetés

„Az ideiglenes mintavételi pontok keretén belül a város 23 térségében a városi tömegközlekedés 55 járművében is fogunk tesztelni egy mintavevő csapattal a fedélzeten”

– konstatálta a polgármester.

A pozsonyi önkormányzatok szeretnék elérni, ha több mintavételi pont is rendelkezne foglalási rendszerrel, hogy a nyilvánosságnak legyen áttekintése a várakozási időről.

Dana Čahojová, Károlyfalu (Karlova Ves) polgármesterének tájékoztatása szerint drive-through tesztelés fog zajlani a Lafranconi híd alatt, valamint a Líščie údolie-ban. A polgármester arra kérte az embereket, hogy ezt a típusú tesztelést azok a személyek használják, akiknek Pozsonyban van az állandó lakhelyük, az autóban pedig minimum két személy tartózkodjon.

Martin Kuruc, Vereknye (Vrakuňa) polgármesterének elmondása szerint 24 óra alatt egész Vereknyét felkészítették a tesztelésre, most már csak a tesztekre várnak.

Martin Chren, Főrév (Ružinov) polgármester arra kérte az embereket, hogy ne tolakodjanak ezekben a napokban a mintavételi helyeke előtt, hiszen hétvégén több mint 60 mintavételi pontot fognak megnyitni Főrévben.

Teraz.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »