Pozitív lett Liu Shaoang koronavírustesztje

Pozitív lett Liu Shaoang koronavírustesztje

Pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje, de a jövő pénteken rajtoló játékokra rendben lehet.

A magyar szövetség hétfői közleménye szerint Liu Shaoang tünetmentes, terhelhető, állandó felügyelet mellett készül tovább az olimpiára. Az ötkarikás csapat mellett működő egészségügyi stáb a nemzetközi protokoll szerint tevékenykedik, az induláshoz öt egymást követő napon át negatív teszteredményre lesz szükség.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, így az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző a csapat után utazhat majd a kínai fővárosba.

Hírdetés

Liu Shaoang – aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak – mind a három egyéni számban – 500, 1000, 1500 méteren -, valamint a Pekingben címvédőként rajthoz álló férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is érdekelt. A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a múlt héten jelentette be, hogy 10-15 olimpiai pont megszerzését remélik a csapattól.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »