Pozitív lett az atlantai állatkert gorilláinak koronavírus-tesztje

Pozitív lett az atlantai állatkert gorilláinak koronavírus-tesztje

Nyitókép: SITA/AP

Az amerikai Atlantában (Georgia állam) több gorillának is pozitív lett a koronavírus-tesztje a helyi állatkertben – tájékoztatott az AFP hírügynökség a helyi állatkert vezetőségére hivatkozva.

A gorillákat azután vetették alá tesztnek, miután az ápolók köhögést és további tüneteket észleltek náluk. Az első tesztek pozitív eredményt mutattak, az állatkert jelenleg további eredményekre vár.

Hírdetés

Az atlantai állatkert mind a 20 gorillája abszolválta a teszteket. Azokat az állatokat, amelyeknél komplikációk fellépése fenyeget, ellenanyagokkal gyógyítják.

Az állatkert vezetőségének meggyőződése szerint a gorillák attól az alkalmazottól kaphatták el a vírust, akinek tünetmentes lefolyású volt a betegsége. Az állatkert összes alkalmazottja be van oltva, és védőfelszerelést hordanak.

Az állatkert közlése szerint engedélye van arra, hogy használja a Zoetis vállalat állatok számára kifejlesztett koronavírus elleni vakcináját. A gorillákat azután szeretnék beoltani, miután kilábaltak a betegségből. Az állatkert a gorillákon kívül az orángutánokat, tigriseket, oroszlánokat és leopárdokat is szeretné beoltani.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »