Potenciálisan veszélyes webhely a Google?

Potenciálisan veszélyes webhely a Google?

Potenciálisan veszélyes webhely a Google – derül ki Google Inc.rizikós webhelyeket tartalmazó listájából. A Google által készített biztonsági jelentés olyannyira őszintére sikerült, hogy még saját magát is feketelistára tette. Az ok: a Google keresője olyan oldalakat is megjelenít a keresés eredményeként, amelyek adatlopás vagy megtévesztés céljából készültek, vagy amelyek mgnyitásakor adathalász vagy más virusok támadhatják meg zámítógépünket.

 

Kapcsolódó hír, hogy az Európai Bizottság előzetes álláspontja szerint a Google visszaél erőfölényével, és megszegi a trösztellenes EU-s szabályokat, mert az androidos mobilok és táblaszámítógépek többségén eleve telepíti a Google Search keresőszolgáltatást, ezzel akadályozza a konkurensekpiaci lehetőségeit, korlátozza a versenyt és az innovációt.

 

Hasonló ügyben Brüsszel már hozott régebben is elmarasztaló ítéletet: a Microsoftot büntette 200 millió euróra, amiért az a Windows operációs rendszerével automatikusan hozzáférhetővé tette a Media Player nevű videolejátszó szoftverét.

 

Napi.hu, Independent.co.uk

Nyitókép: fairsearch.org


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »