Potápi: Gazdasági szempontból is egyre inkább egységes térré válik a Kárpát-medence

Potápi: Gazdasági szempontból is egyre inkább egységes térré válik a Kárpát-medence

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Míg korábban kulturális és oktatási szempontból lehetett egységes Kárpát-medencei térről beszélni, a gazdaságfejlesztési programoknak köszönhetően gazdasági szempontból is egyre inkább egységes térré válik ez a régió – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szerdán a vajdasági gazdasági mentorképző program megnyitóján.

A Kárpát-medencében alakuló egységes gazdasági tér kialakítása és megerősítése az itt élő magyarság közös feladata – húzta alá Potápi Árpád János.

Kiemelte, hogy a gazdasági folyamatok kapcsolatban állnak egymással, hiszen a magyar vállalkozások több mint 90 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, a gazdasági kapcsolatokat a saját köreikből építik ki, és külföldi kapcsolataik főként magyarországi partnereket jelentenek.

Hírdetés

Ez nemcsak a magyar vállalkozóknak jó, hanem az adott országban élő, más nemzetiségű vállalkozóknak és az országnak is – szögezte le. Hozzáfűzte, hogy Magyarország akkor erős, ha mellette erősek a környező országok is.

„Ezt az egységet, ezt az erőt kell képviselnünk, hiszen láthatjuk, hogy Európa porondján, illetve az Európai Unióban is csak úgy tudunk megszólalni, érvényesülni, ha ez a régió egyként lép fel, egymást erősítik az országok”

– emelte ki.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »