Potápi: Európa a keresztény hit megtartása nélkül csupán földrajzi fogalom lenne

Potápi: Európa a keresztény hit megtartása nélkül csupán földrajzi fogalom lenne

Európa a keresztény hit megtartása nélkül csupán földrajzi fogalom lenne – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Besztercebányán csütörtökön.

Az államtitkár erről a helyi Szent Erzsébet-templomban szólt, ahol beszédet mondott a 14. századi egyházi épület – magyar kormánytámogatással felújított – Szent Anna-kápolnájának ünnepélyes átadásán. Hangsúlyozta:

Hozzátette: Európa számára a kereszténység olyan kulturális összetartó erő, amely ha elvész, akkor „a térképre még ráírhatjuk, hogy Európa, de az már csak földrajzi fogalom marad”.

Potápi Árpád János kiemelte: a kormány az elmúlt 12 évben mindent megtett a magyar családok és a kereszténység védelmében.

Hírdetés

Hozzáfűzte: ezeknek az egyházi épületeknek a felújítása, azon túl, hogy a keresztény hit erősítését szolgálja, a kulturális közösségi tér megerősítéséhez is hozzájárul.

Az államtitkár beszédében szólt arról is, hogy a magyarokat és a szlovákokat a számukra identitásképző kereszténységen kívül közös történelmük és közös Kárpát-medencei kultúrájuk is összeköti.

„Összeköt bennünket közös keresztény hitünk, hiszen nincs a világon még egy olyan uralkodói család, amely ennyi szentet adott volna a keresztény egyháznak” – jelentette ki Potápi Árpád János az Árpád-házi királyokra utalva.

A Szent Anna-kápolna a Szent Erzsébet-templom legrégebbi része. A kápolna felújítását 37 és fél millió forinttal támogatta a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »