Potápi: a megmaradásunk nagy kérdése, hogy gyermekeinknek magyar jövőt tervezünk-e

Potápi: a megmaradásunk nagy kérdése, hogy gyermekeinknek magyar jövőt tervezünk-e

Megmaradásunk nagy kérdése nem az, hogy milyen határköveket gördítenek elénk, hanem hogy gyermekeinknek is magyar jövőt tervezünk-e – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a Kossuth téren, a nemzeti összetartozás napján tartott ünnepségen.

Potápi Árpád János kiemelte: a nemzet jövője ma sem nagyhatalmak, tőlünk független erők, hanem a magyar édesanyák és édesapák kezében van. Amikor ezen az évfordulón megállnak, akkor valójában nekik mondanak köszönetet: azoknak a szülőknek, nagyszülőknek, akik minden körülmények ellenére úgy döntöttek, hogy gyermeküket, unokájukat magyarként nevelik fel.

Hírdetés

„Akik átadták számunkra nemcsak az anyanyelv kincseit, de azt a tudatot is, hogy tartozunk valahova: a magyarság nagy családjába. A nemzeti összetartozás napján ezt a helytállást, ezt a példa nélküli egységet ünnepeljük” – fogalmazott a nemzetpolitikai államtitkár.

Az államtitkár ünnepi köszöntője után a Kossuth téren, a Parlament épülete előtt több mint ötezer, a Kárpát-medencéből érkezett gyermek énekelte el közösen a Kézfogás című dalt, majd a Himnuszt. Az akcióhoz a Kárpát-medence több magyarlakta településén is csatlakoztak, az M1 információi szerint ezzel egy időben több mint 150 határon túli és magyarországi iskolában énekelték ezt a dalt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »