Postai úton érkezik az oltási prémium, de nem csak a nyugdíjasoknak. Mire számíthatunk?

Postai úton érkezik az oltási prémium, de nem csak a nyugdíjasoknak. Mire számíthatunk?

A koronavírus elleni védőoltásért járó jutalom a 60 évnél idősebbek számára nagy visszhangot váltott ki a parlamentben, végül ellenzéki támogatással is megszavazták és a köztársasági elnök is rábólíntott. Már azt is tudjuk, hogy postai úton érkezik az összeg, csak az a kérdés, mikorra ér célba.

A korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk arról ki és mikor jogosult a pénzjutalomra,  a 60 év felettieknek semmit sem kell tenniük a kifizetés érdekében. Az NCZI adatai alapján postai pénzesutalványok formájában kerülnek kifizetésre minden érintettnek, tehát nem csak a nyugdíjasoknak.

Hírdetés

Az aktuality.sk cikkében a Szlovák Postát is megkérdezte a témában, ők nem tudtak válaszolni arra. a kérdésre, hogy mikor kerül sor majd a kifizetésre, ennek ügyében a pénzügyminisztérium ugyanis az érintett. A tárca vezetője, Igor Matovič ígérete szerint erre karácsonyíg sor kerülhet, a kérdés csak az, mennyire reális ez az elképzélés, mert kevesebb mint két hét van addig hátra, az állam rendszerei pedig nem működnek ennyire hatékonyan. Igaz, a postai kifizetés a legegyszerűbb, mert a címlista adott, csak az NCZI rendszerének is jól kellene működnie.

Tegyük hozzá, ebben az esetben is csak a jutalomra jogosultak egy része kapná meg az összeget, akik már teljesítették az egyes kritériumot. A posta egyébként nem tart attól, hogy a több százezer pénzesutalvány kiszállítása fokozott járványveszélyt jelentene, mert nap mint nap hasonló kifizetéseket hajtanak végre más ügyben. Más kérdés, hogy a postákra biztosan extra nagy nyomás nehezedne, ha mindez még a karácsonyi időszak előtt megérkeznének a pénzesutalványok.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »