Portugál–magyar a férfi kézilabda Eb-n

Portugál–magyar a férfi kézilabda Eb-n

Vasárnap a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörében találkozik a magyar válogatott Portugáliával. A hollandok elleni vereség után a magyar férfi kézilabda-válogatottnak mindenképpen nyernie kell Portugália ellen (kezdés: 18 órakor, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n) a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A Veszprém beállója, a magyar válogatott védelmének egyik legfontosabb játékosa, Sipos Adrián szerint a csapat felkészült a hét a hat elleni játék ellen, amit a portugálok évek óta játszanak. Némi önbizalmat adhat a hollandok elleni vereséggel kezdő magyar válogatottnak, hogy nem lesz ismeretlen vasárnapi ellenfele, Portugália. A két csapat már összecsapott egymással a két évvel ezelőtti kontinensviadalon, másrészt a Pick Szeged és a Telekom Veszprém játékosai jól ismerhetik a portugálokat a Bajnokok Ligájából.

Hírdetés

Októberben a veszprémiek 30–23-ra győztek az FC Porto otthonában, amely nyolc játékost ad a portugál válogatottnak, az előző idényben pedig a szegediek csaptak össze velük, a kinti 25–19-es vereség után hazai pályán 35–31-re nyertek.

Sipos a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, szerinte a portugálok játéka szervezett, az irányítóik különösen jók egy az egy ellen, mivel megszokták a gyors játékot, jó döntéseket hoznak, a keretet elnézve pedig egyedül talán a jobbátlövőposzton gyengébbek.

(Nemzeti Sport/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »