Portik: zacskóban adtam tízmilliót Rogánnak

Rogán Antal ismét nem jelent meg azon a tárgyaláson, amin Portik Tamás, az éjszakai élet egykori császára, a Prisztás-gyilkosság miatt jogerősen elítélt ex-maffiózó teregette ki a szennyest, többek között róla is. A kabinetiroda szerint amit a miniszterről mondanak hazugság, csak egy lejáratókampány.

Noha alapvetően furcsa, hogy Portik egy olyan ügyben tanúskodik, ami csupán két politikus közéleti odaszólogatásából indult, de így van: a pert Rogán Antal volt V. kerületi polgármester, jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azért indította Juhász Péter V. kerületi önkormányzati képviselő, az Együtt párt társelnöke ellen, mert az azt írta róla, hogy egy bűnöző.

Azzal a húzással viszont, hogy Rogán feljelentést tett Juhász bűnözőzése miatt, azt érte el, hogy a tárgyaláson bizonyítani kell, hogy bűnöző-e, vagy sem. Itt kapcsolódott be Juhászék kérésére tanúként Portik Tamás, aki a mai tárgyaláson nagyon súlyos dolgokat mondott Rogán Antalról.

A HVG tudósítása szerint a TEK által őrzött és szállított Portik többek között azt mondta a Fővárosi Törvényszéken, hogy:

  • a kétezres évek végén ismerte meg Rogán Antalt egy házibuliban
  • 2009-ben egy bírósági tárgyaláson ismerte meg azt a Pápa Marianne-t, akinek volt férjének unokaöccse nem más, mint a Fidesz médiabirodalmát építő Habony Árpád
  • 5-6 évvel ezelőtt felvázoltak neki egy üzleti tervet, ami arról szólt, hogy Rogán Antal polgármesterként áron alul tud adni kerületi ingatlanokat
  • az egyik üzlet után Portik személyesen vitt el tízmillió forintnyi eurót Rogán Antalnak egy belvárosi Fidesz-irodába
  • Pápa Marianne sokallta Rogán részét, azt mondta, “nagyon drága a Tóni”
  • Amkor a Nobu éttermet megnyitották, Portikot is meghívták, de Andy Vajna azt kérte tőle, ne a főbejáraton jöjjön be, hogy ne lássa a média
  • Habony Árpád sokszor kapott pénzt Pápa Marianne-tól, ha kért
  • Amikor Juhászék ügyvédje az ingatlanügyek adásvételéről kérdezte, nem tagadta, hogy korrupcióról lett volna szó. Mint mondta, “Zacskóban adtam a pénzt, semmilyen elismervényt nem kaptam” (Rogántól).

A bíróságnak egyébként a tudósítás szerint kezd elege lenni abból, hogy Rogán Antalék “manipulatív módon” bánnak az időpont-egyeztetésekkel, így legközelebb már mindenképpen szembesítésre fog sor kerülni.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint “Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen. Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van.”

Hozzátették, hogy az egykori Laborc-Portik találkozóról készült jegyzőkönyv szerint Portik azt vállalta még Gyurcsányék alatt, hogy fideszes politikusokról gyűjt vagy gyárt terhelő információkat, és Rogán esete is csupán erről szól.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »