Portik vallomása nem csak "Drága" Tóninak, hanem egy KDNP-s képviselőnek is fájna

Portik vallomása nem csak "Drága" Tóninak, hanem egy KDNP-s képviselőnek is fájna

Ha tényleg machináltak az értékbecslésekkel, akkor az Rubovszky Györgynek lehet kellemetlen. A KDNP-s politikusnak ugyanis résztulajdona van az ezeket készítő cégben.

A Tóni a piaci árnál jóval kedvezőbb értékbecslést elintézi – mondta a tanúvallomásában Portik Tamás pénteken a bíróságon. A Prisztás-gyilkosság ügyében jogerősen elítélt Portik egy Juhász Péter és Rogán Antal közötti perben szólalt meg, és írta le a belvárosi ingatlanbizniszek állítólagos modelljét.

Bár a vallomása elsősorban Rogánról szólt, ezzel a félmondatával egy másik kormánypárti képviselőt is belekevert az ügybe. Az V. kerületi ingatlanbecsléseket ugyanis a Város FM nevű cég csinálta, amelynek – mint az a cégiratokból és a politikus vagyonnyilatkozatából is kiderül – 13 százalékban Rubovszky György KDNP-s politikus is a tulajdonosa.

Rubovszky emellett a kerület külsős jogászaként is kapott pénzt, havi 300 ezer forintot, amíg ezt a jogszabályok engedték.

Az Index felhívta Rubovszky Györgyöt, de a kérdésüket sem tudták feltenni, rögtön letette a telefont. A képviselő egyébként legutóbb rosszullétével és egy elszólásával került be a hírekbe. A Város FM irodáját is megkereste a lap, ott keddre ígérték, hogy az ügyvezetővel beszélhetnek. Felhívták ugyanakkor a figyelmet, hogy a cég értékbecslési részlege mintegy fél éve megszűnt.

A kapcsolat Rubovszky, a Város FM és a belvárosi ingatlaneladások között nem volt titkos, az Index is írt róla korábban. Azt is írták akkor, hogy az értékbecsléshez az önkormányzat maga adta meg a felhasználandó négyzetméterárakat, és a cégnek csak ezt, az úgynevezett övezeti átlagárat alapul véve kellett számításokat végeznie a konkrét ingatlan méretei alapján.

Rubovszky lánya, Jeneiné Rubovszky Csilla egyébként régóta V. kerületi képviselő, tehát a család nemcsak az értékbecslésekre, hanem az előterjesztésekre és a szavazásokra is hatással tudott lenni.

(Index nyomán)

Nokiás doboz sem kell: zacskóban vitt tízmilliót Rogán "Drága" Tóninak Portik Tamás – a fideszes politikus tagad

Jól szolgálja a Fidesz érdekeit, "a" Viktor mégsem engedi meg, hogy újraválasszák Ádert


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »