Portik 13 évet kapott első fokon

Nyereségvágyból, előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon Jozef Rohácot az Aranykéz utcai robbantás a Fenyő- és Cinóber-gyilkosság összevont perében a Fővárosi Törvényszék. Portik Tamás 13 évet kapott emberölés bűntette miatt, amit felbujtóként követett el. A Fenyő-ügyben bűnsegédlettel vádolt Trnkát és a Cinóber-ügyben felbujtóként vádolt Ferencsik Attilát felmentette a bíróság. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség és a védelem is fellebbezett a döntés ellen.

Magyar Menedék - Sitchin

A bíróság szerint Rohác volt ez elkövetője az egész országot megrázó Aranykéz utcai robbantásnak. Portik Tamással kapcsolatban a törvényszék igazoltnak látta, hogy megbízója volt az olajügyek koronatanúja, Boros Tamás meggyilkolásának, ám azt nem rótta a terhére, hogy a végrehajtás során a célszemélyen kívül még hárman meghaltak. Cserni János tanácsvezető szerint arra nincs bizonyíték, hogy Portik tudta, Rohác a robbantást hogyan fogja kivitelezni. A tanácsvezető megemlítette, hogy szavahihetetlenek voltak azok a magyar tanúk, akik a vádlottakra vallottak, viszont a szlovák maffiózók vallomását és a kamerafelvételeket hitelesnek ítélte meg a bíró. Cserni János hangsúlyozta, Milos Kastan elmondása alapján igazolható, hogy Rohác Portik megbízásából ölte meg Boros Tamást.

A három leszámolásos gyilkosságot magába foglaló maffiaper egyik vádpontja szerint 1996 decemberében az alvilágban Cinóberként ismertté vált Domák Ferencet lőtte fejbe a szlovák Jozef Rohác, a cselekmény felbujtója pedig az olajügyletek miatt korábban ismerté vált Energol Rt. két korábbi igazgatója, Portik Tamás és Ferencsik Attila volt. A vád tartalmazza azt is, hogy Jozef Rohác egy „ismeretlen” személy megbízásából 1998. február 11-én kora este Budán, egy forgalmas kereszteződésben közvetlen közelről géppisztollyal lelőtte Fenyő János médiavállalkozót, a VICO-vállalatcsoport vezetőjét. Az ügyészség szerint bűntársa Ladislav Trnka volt, aki a vád szerint a sofőr volt és Jozef Rohácot a tetthelyre vitte. Érdemes megemlíteni, hogy noha van olyan tanúvallomás a nyomozóhatóság birtokában, miszerint egy ismert közszereplő Portik Tamással közösen döntött a médiavállalkozó haláláról, őket még csak meg sem gyanúsították a bűncselekménnyel. A harmadik vádpont szerint 1998. július 2-án Jozef Rohác egy autóba rejtett pokolgép működésbe hozásával megölte Boros Józsefet és másik három járókelőt. A cselekményre az ügyészség szerint Portik Tamás adott utasítást, mert Boros József Károly terhelő vallomást tett rá és cégtársaira az olajügyekkel kapcsolatban, valamint elsőként hozta összefüggésbe nevét Prisztás József vállalkozó meggyilkolásával.

Hunhír.info – Pesti Srácok


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »