Porosenko: Oroszország továbbra is destabilizálni próbálja Ukrajnát

Oroszország belülről próbálja destabilizálni az Ukrajnai helyzetet, a biztonsági erők már 300 körüli terrortámadást akadályoztak meg, jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök a Nemzeti Gárda kijev megyei kiképzőközpontjában – számolt be a RIA Novosztyi.

„Mint az ország főparancsnoka, szeretnék köszönetet mondani a Nemzeti Gárda parancsnokának, Alleriv altábornagynak, a kitűzött feladatok példás végrehajtásáért, a Nemzeti Gárda katonáinak hatalmas morális és harci szelleméért, akik ma példaként szolgálnak hazafiságban és szakmai felkészültségben.” – tette hozzá Porosenko.

A harci cselekmények Ukrajna keleti részén 2014 áprilisában kezdődtek meg. Az ENSZ adatai szerint legkevesebb 9371 személy elhunyt és 21532 sérült meg Donbászon a konfliktus kezdete óta.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Porosenko: Készen kell állnunk egy esetleges teljes körű katonai invázióraPorosenko: az Alkotmány módosítására az orosz hadsereg kivonása után kerülhet sorPorosenko: Folytatjuk küzdelmünket mindaddig, amíg Oroszország el nem engedi a Krímet és a Donyec-medencétRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, Ukrajna, ukrán válság, Oroszország, ukrajnai hírek, ukrán-orosz viszonyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »