Porosenko: korunk fő feladata, a korrupció felszámolása

Petro Porosenko ukrán elnök a korrupció felszámolását korunk fő feladatának, az ország védelmét pedig a fő prioritásként nevezte az Ukrán Referendum 25. évfordulójának alkalmából.

„A modern valóság stratégiai és sürgős feladatokat diktál. Amelyek közül a legfontosabb a korrupció felszámolása, ami évtizedekig létezett a hivatalnokoknak köszönhetően.” – mondta az államfő.

Az ukrán elnök hangsúlyozta, hogy azok a reformok, melyeket az állammal és a társadalommal együtt kezdeményezték, különösen az igazságügy és a bűnüldöző szervek reformja sikeresen el lettek végezve – írja az UNN hírügynökség.

Petro Porosenko szavai szerint Ukrajnának le kell küzdenie a gazdasági fejlődés akadályait, javítania kell a makrogazdasági mutatókat, valamint létre kell hoznia egy vonzó befektetési környezetet.

Mindezek mellett az ukrán elnök abszolút prioritásnak nevezte az ország védelmi képességeinek és a nemzeti fegyveres erők erősítését, ami garantálhatja Ukrajna és az ukrán polgárok békés jövőjét.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrajnai hírek, ukrán válság, ukrán hadsereg, korrupció, ukrán politika, politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »