Porosenko: Készen kell állnunk egy esetleges teljes körű katonai invázióra

Petro Porosenko elnök felhívta a figyelmet az Ukrán Védelmi Minisztérium vezérkara által megtartott tudományos-gyakorlati konferencián, hogy tanulmányozni kell az állam területi védelmének a lehetőségeit – adta hírül az elnöki Adminisztráció sajtószolgálata.

„Katonai agresszió esetére, Ukrajna területi védelmének a kérdése a legutóbbi két év tapasztalataira alapozva gondosan fel kell, hogy legyen építve.” – jegyezte meg az elnök.

Azt is aláhúzta, hogy nagyon fontos az állami objektumok megfelelő védelmének a megszervezése az ország belső részein is.

„Teljes körű katonai agresszió esetére ki kell, csiszolni kell az össznépi mobilizáción, valamint az ország működésének tervezete.” – mondta az elnök és hozzátette: „Annak, hogy jelenleg nincs össznépi mobilizáció az az oka, hogy a szerződéses hadsereg felépítésének a kampánya effektíven működik.”

Az elnök kifejezte meggyőződését, hogy fel kell készíteni az infrastruktúrát és a megfelelő anyagi-technikai bázist ahhoz, hogy szükség esetén operatívan működhessen a partizán mozgalom, optimalizálni kell az ország védelmi-ipari komplexumát, hogy szükség esetén új és nagyobb teljesítményű hadi technikai eszközöket állíthassanak elő – írja a Segodnya.ua.

Az államfő utasítást adott arra, hogy a munkamenet alapján állítsanak össze döntéstervezeteket, terjesszék be az Ukrán Nemzetbiztonsági Tanács, valamint a kormány elé megvitatásra.        

„Az állam védelme nemcsak az elnök és a katonai vezérkar feladata, hanem minden ukrán polgáré is.” – mondta az elnök.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Porosenko: az Alkotmány módosítására az orosz hadsereg kivonása után kerülhet sorPorosenko: Folytatjuk küzdelmünket mindaddig, amíg Oroszország el nem engedi a Krímet és a Donyec-medencétPorosenko: meghiúsult “a káosz és az anarchia forgatókönyve” UkrajnábanRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, Ukrajna, ukrán válság, ukrán hadsereg, Oroszország, ukrán-orosz viszony, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »