Porosenko 2017-ben 64 milliárd hrivnyát különítene el Ukrajna védelmére

Ukrajna más országokhoz képest korlátozott és szerény védelmi költségvetéssel rendelkezik. 2017-ben a védelmi rendszerre 64 milliárd hrivnyát terveznek elkülöníteni – jelentette ki október 14-én Petro Porosenko ukrán államfő.

„Ha egy nemzetként, egy népként, egy államként akarunk megmaradni, akkor legalább a GDP 5 százalékát kell az Ukrán Fegyveres Erőkre és a biztonságra költeni.”- mondta Porosenko.

„Csak egy példát hozok fel. Két európai ország vitázik a helikopterek szállításáról szóló szerződésen. 50 helikopter ára több mint 3 milliárd euró. Nekünk több tucat, ha nem több mint száz ilyen kell. De az egész éves védelmi költségvetésünk összege nem éri el a 60 százalékot sem.” – idézte Porosenko szavait a Golos.ua.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Porosenko: 2500 ukrán katona esett el DonbászonTurcsinov: Európában Ukrajna hadserege az egyik legerősebbPoltorak: Az idei évben 173 ukrán katona vesztette életét DonbászonRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Petro Porosenko, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán hadsereg, 2017-es költségvetés, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »