Pontszerzésben reménykedik Magyarország és Románia

Pontszerzésben reménykedik Magyarország és Románia

Románia labdarúgó-válogatottja csütörtökön még Bufteán próbált meg felkészülni az örményországi műfüves pályán rá váró szombati fellépésre (19 óra, TVR), Magyarország viszont már pénteken érdekelt a vendég Svájc elleni találkozón (21.45, M4 és DigiSport 3).

huval4435_b

Igaz ugyan, hogy még csak a második fordulót rendezik a világbajnoki selejtezősorozat európai csoportjaiban, ám az oroszországi seregszemlére való kvalifikáció szempontjából már most elkezdődött a számolgatás, amelynek eredményeként Romániában és Magyarországon is a pontszerzésben látják a nyitókörben jegyzett döntetlenek feledtetését.

A „piros-sárga-kékek” szeptemberben Kolozsváron Montenegró legjobbjaival szemben botlottak (1-1), míg Bernd Storck szövetségi kapitány együttese Feröeren játszott egy elégedetlenségre okot adó gól nélküli döntetlent. A svájciak elleni pénteki összecsapás a hazai környezet ellenére is nehezebbnek ígérkezik, mert az Európa-bajnok portugálok elleni 2-0-s győzelemmel kezdő ellenfél kiválóan birtokolja a labdát és olyan topligás játékosokaty foglalkoztat, akik képesek eldönteni egy találkozót. Erről Románia is tudna mesélni, amely ugyan a franciaországi kontinensviadalon megcsípett ellenük egy 1-1-es döntetlent, de a csoportkörből a svájciak jutottak tovább, és veretlenül, mindössze büntetőkkel búcsúztak a nyolcaddöntőben.

Azt a magyarok német szakvezetője is jelezte, hogy tanítványainak most újra meg kell mutatniuk, hogy versenyképesek tudnak lenni élcsapatokkal szemben is, az pedig jó hír, hogy futballistái most sokkal jobb erőnléti állapotban vannak, mint voltak a feröeri meccs előtt. Szintén a magyaroknak kedvez, hogy a válogatott kulcsembere, Granit Xhaka eltiltás miatt nem léphet pályára Budapesten, miközben Franciois Moubandje, Fabian Frei és Johan Djourou sérülés miatt fog hiányozni. Ezzel együtt ott van a keretben Breel Embolo és Admir Mehmedi, aki a luzitánok ellen is gólt szerzett. Utóbbi szerint most nehezebb feladatuk lesz, mint Portugália ellen volt.

„Akkor mindenki teljesen tudatában volt, hogy az Európa-bajnok az ellenfél, mindent bele kell adni. Most pedig nem szabad hátradőlnünk, hogy legyőztük őket. Granit Xhaka személyében az egyik legfontosabb emberünket veszítettük el, és nincs is olyan játékosunk, aki teljesen helyettesíteni tudná – csapatként kell pótolnunk. Ha nyerünk, akkor óriási lépést teszünk a világbajnoki szereplés felé” – nyilatkozta a Leverkusen csatára.

Az európai vb-selejtezők hétvégi programja, 2. forduló, péntek, A csoport: Hollandia–Fehéroroszország (21.45, DigiSport 2), Franciaország–Bulgária (21.45, Digi 1), Luxemburg–Svédország. B csoport: Magyarország–Svájc (21.45, M4, Digi 3), Portugália–Andorra, Lettország–Feröer-szigetek. H csoport: Belgium–Bosznia (21.45, Digi 4), Görögország–Ciprus, Észtország–Gibraltár.

Szombat, C csoport: Azerbajdzsán–Norvégia, Észak-Írország–San Marino, Németország–Csehország (21.45, Digi 3). E csoport: Örményország–Románia (19, TVR 1), Montenegró–Kazahsztán (19, Digi 1), Lengyelország–Dánia (21.45, Digi 2). F csoport: Anglia–Málta (19, Digi 2), Szlovénia–Szlovákia, Skócia–Litvánia.

3. forduló, vasárnap, D csoport: Wales–Grúzia (19, Digi 2), Szerbia–Ausztria (21.45, Digi 4), Moldova–Írország. G csoport: Izrael–Liechtenstein, Albánia–Spanyolország (21.45, Digi 1), Macedónia–Olaszország (21.45, Digi 2). I csoport: Finnország–Horvátország (19, Digi 1), Ukrajna–Koszovó, Izland–Törökország (21.45, Digi 3).


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »