Ponta kirúgja a pártból azokat, akik megszavazták Ludovic Orbant

A Pro Románia párt megválik azoktól a tagjaitól, akik az Orban-kormány beiktatását megszavazták, és az alakulat ellenzékben marad, jelentette ki Victor Ponta, a párt elnöke hétfő este.

“A Pro RomĂĄnia nem tĂĄmogatta a PNL-kormĂĄnyt. AttĂłl a nĂŠhĂĄny pĂĄrtkollĂŠgĂĄtĂłl, aki szavazott ĂŠs Ăşgy dĂśntĂśtt ma, hogy a Nemzeti LiberĂĄlis PĂĄrttal (PNL) tart kĂśzĂśsen meghozott dĂśntĂŠsĂźnk ellenĂŠre, megvĂĄlunk, nĂŠlkĂźlĂźk megyĂźnk tovĂĄbb’ – Ă­rta Ponta hĂŠtfői Facebook-bejegyzĂŠsĂŠben.

Ponta nĂŠhĂĄny gondolatot megosztott mĂŠg az Ăşj kormĂĄny kapcsĂĄn: “2009 decemberĂŠhez hasonlĂłan most is olyan kormĂĄnyunk van, amelyet az emberek nem szavaztak meg, egy olyan kormĂĄny, amelynek egyetlen legitim tĂĄmogatĂłja az ĂĄllamelnĂśk ĂŠs semmifĂŠle megoldĂĄsa nincs a kĂśzelgő gazdasĂĄgi ĂŠs szociĂĄlis vĂĄlsĂĄgra”.

Hírdetés

LeszĂśgezi, az ĂĄltala vezetett alakulat arra kĂŠszĂźl ellenzĂŠki pĂĄrtkĂŠnt, hogy szankcionĂĄlja a hatalom ĂĄltal elkĂśvetett hibĂĄkat.

A Pro RomĂĄnia pĂĄrt modern balkĂśzĂŠp politikai alakulatkĂŠnt hatĂĄrozza meg magĂĄt, amely csak a profizmust tĂĄmogatja a kormĂĄnyzĂĄsban ĂŠs kĂŠszen ĂĄll harcolni a PSD – PNL politikai rendszer ellen.

“TovĂĄbb megyĂźnk utunkon, a valĂłdi harc 2024-ben lesz, amikor ismĂŠt ki kell rĂĄngatnunk az orszĂĄgot a vĂĄlsĂĄgbĂłl (mint 2012-ben)” – fĹązte hozzĂĄ Victor Ponta, aki egyĂŠbkĂŠnt Ăśsszeveszett volt miniszterelnĂśkkel, Mihai TudosĂŠval is, aki jelenleg a Pro Romania EP-kĂŠpviselője. Ponta nehezmĂŠnyezte, hogy Tudose az ő hozzĂĄjĂĄrulĂĄsa nĂŠlkĂźl a nemzeti liberĂĄlisokkal tĂĄrgyalt, ĂŠs “ĂĄrulĂłnak” nevezte emiatt. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »