Pont helyett kérdőjel – nagyobb a vizitdíj elutasítottsága, mint a betelepítési kvótáké?

Hogyan lehet egy 80 százalékos támogatottságú kérdésről tartott népszavazáson elérni, hogy az eredménytelen legyen? Többek között erre kereste a választ Vona Gábor a Hír TV pénteki műsorában.

Kérdőjel helyett pont

A Jobbik elnöke emlékeztetett, az Alaptörvény módosítása nem került volna 11 milliárd forintba, és nem is lett volna ennyire kockázatos vállalkozás, mint a kvótareferendum.

Vona Gábor megosztotta személyes tapasztalatát is, miszerint sok magyar választópolgárt megzavart az erős kormánypropaganda, és bár elutasítják a betelepítési kvótát, ugyanakkor idegenkednek Orbán Viktor túlhatalmától is.

“Bekövetkezhet az a szégyen, hogy Magyarországon a vizitdíjat többen utasítják el, mint a betelepítési kvótákat. Ez pedig Orbán Viktor felelőssége”

– utalt a pártelnök arra, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint nem lesz eredményes a vasárnapi népszavazás, ezzel pedig az Orbán-kormány egy aduászt ad Brüsszel számára.

Vona Gábor megismételte: az eredménytelen népszavazás után Orbán Viktornak vállalnia kell a személyes felelősséget, és le kell mondania kormányfői tisztségéről.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »