Poltorak: Az idei évben 173 ukrán katona vesztette életét Donbászon

A védelmi miniszter adatai szerint 6000 orosz katona tartózkodik Ukrajnában.

Sztepan Poltoran ukrán védelmi miniszter elmondása szerint az idei év eleje óta több mint 12 ezerszer sértették meg a tűzszünetet Donbászon, ami 173 ukrán katona halálát okozta – számol be a RIA Novosztyi.

A védelmi tárca vezetője azt is hozzátette, hogy adatai szerint Ukrajna területén 6000 orosz katona tartózkodik.

Az ENSZ adatai szerint a Donyec-medencei áldozatok száma a fegyveres konfliktus 2014 áprilisi kitörése óta 2016. szeptember 15-re elérte a 9640 főt. További 22 431 ember megsebesült. Az adatok a konfliktusban érintett mindkét fél veszteségeit, valamint a civil áldozatokat és sérülteket is tartalmazzák.

Mint ismeretes, keretmegállapodást írtak alá a kelet-ukrajnai válság rendezésére életre hívott Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötő csoport minszki ülésén a csapatok szétválasztásáról Donyec-medence három, koordinátákkal meghatározott területén.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kucsma: a tényleges fegyverszünethez a Donyec-medencében nem három, hanem 50 ponton volna szükség csapatszétválasztásra95 ezer rossz minőségű egyenruhát vásárolt meg az ukrán védelmi minisztériumBemutatták az ukrán hadsereg legújabb fegyverétRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Sztepan Poltorak, Kelet-Ukrajna, ukrán válság, ukrán hadsereg, ukrán katonák, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »