Politológus: Őszig még egy „forró pont” jelenhet meg Dél-Ukrajnában

Ruszlan Bortnik ukrán politológus feltételezései szerint a harci műveletek eszkalációja azoknak előnyös, akik a konfliktus erősödésével el akarják terelni a figyelmet Ukrajna társadalmi és gazdasági problémáiról.

Mint ismeretes, Oroszország Szövetségi Biztonsági Szolgálata (FSZB) arról számolt be, hogy augusztus 8-án megakadályozták az Ukrán Védelmi Minisztérium által szervezett diverzánsok betörését a Krím-félszigetre.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy Ukrajna veszélyes játékba kezdett, a terrort választotta a béke helyett. Ukrajna tagadja a FSZB vádjait, és provokációnak nevezve azokat. Petro Porosenko ukrán elnök elmondta, hogy Kijev elítéli a terrorizmus minden formáját és valótlan állítás az, hogy Ukrajna részt vett volna a krími terrorcselekményekben .

Ruszlan Bortnik, a Politika Elemzői és Irányítási Intézetének igazgatója a Szabadság Rádió műsorában újabb konfliktust jósolt meg Ukrajna és Oroszország között.

A szakértő szerinte a politikai helyzet súlyosbodása Ukrajnában a „háborúpártiak” számára az ősz kezdetén, a nehéz téli időben és a társadalmi-gazdasági válságban lehet valamilyen módon nyereséges. Ezért a politológus nem zárja ki azt, hogy Ukrajna déli részének térképén megjelenhet még egy „forró pont”, s azt sem zárja ki, hogy bizonyos mértékben ismét kiújulnak a donyecki harcok – írja a RIA Novosztyi.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Putyin: Ukrajna a terrort választotta a béke helyettHa Putyin háborút akarna, már elkezdte volna”Kiknek az érdeke a krími konfliktus?Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, ukrán válság, Krím-félsziget, Oroszország, ukrán-orosz viszony, orosz-ukrán konfliktus, ukrajnai hírek, ukrán politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »