Politológus: a tarifák és a szociális feszültség „eltemethetik” Hrojszmant

A Julija Timosenko és Volodimir Hrojszman közötti konfliktusból az előbbi kerülhet ki győztesen – fejtette ki véleményét Andrij Zolotarev politológus.

„A konfliktust az váltotta ki, hogy Timosenko már egy éve ellenzéki szerepet tölt be az ukrán parlamentben, valamint elővett egy kulcsfontosságú témát, a lakossági közműdíjakat.  Mint ahogyan azt a tapasztalat és az idő is mutatja, ez a téma megfelelő arra, hogy növekedjen a Batykivscsina (Haza) frakció és Timosenko népszerűsége. Az pedig lehetetlen, hogy ez ne bosszantsa a miniszterelnököt. Julija Timosenko a konfliktushelyzetekből az utóbbi időben általában pozitívan jött ki, amit nagyon jól tudott Arszenyij Jacenyuk is, amire viszont nem készült fel Volodimir Hrojszman. Ez az egész azzal fog végződni, hogy a tarifák és a szociális feszültség „eltemethetik” Hrojszmant.” – mondta el Zolotarev.

„Úgy vélem, hogy az ukrán választópolgár nem emlékszik arra, hogy milyen gázárak voltak az országban, a gázszerződések apróságaira, de a hatalmas számláikat már hamarosan megtekinthetik. Éppen ezért nagyban valószínű, hogy ebben a konfliktusban Timosenko fog nyerni, Hrojszman pedig veszíteni.” – idézte a politológus szavait a Golos.ua.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Volodimir Hrojszman, Julija Timosenko, ukrán politika, Ukrajna, ukrajnai hírek, politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »