Politikusok fognak õrt állni az úzvölgyi katonatemetõben, hogy nehogy mégis felavassák az emlékmûvet

Politikusok fognak õrt állni az úzvölgyi katonatemetõben, hogy nehogy mégis felavassák az emlékmûvet

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke vasárnap egy Facebook posztban intézett felhívást az úzvölgyi katonatemető őrzésére, annak ellenére, hogy a román parcella és az emlékmű felavatását elhalasztották. Amint Tamás Sándor fogalmaz, a felhívásra azért kerül sor, mert “az elmúlt száz évben azt is megtanultuk, hogy nem szabad hinni nekik”. A felhívásban szerepel, hogy május 16-án este Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével kivonulnak a temetőbe, és ott éjszakáznak, hogy – egy monarchiabeli magyar uraságot megszégyenítő szóhasználattal – “jó gazdaként mi lehessünk az elsők, akik a béreseket fogadják”.

Kedden az MPP közleményben tudatta, hogy a párt tagjai másnap, május 17-én huszonnégy órás őrséget állnak a katonai temetőnél. Mezei János, a párt elnöke ezt Tamás Sándorhoz hasonlóan azzal indokolja, hogy az erdélyi magyarság száz éves tapasztalata inti óvatosságra pártját, ugyanis nem bíznak abban, hogy a sírkertben kialakított román parcella felavatásának tervezett időpontját valóban elhalasztja Dormánfalva polgármestere. Ezért a korábban meghirdetett dátumon, május 17-én éjféltől huszonnégy órán át szerveznek őrséget a sírkert közelében. Ezzel valószínűleg felváltják a strázsában megfáradt RMDSZ politikusokat.

Hírdetés

A Magyar Polgári Párt a csütörtöki akciójához való csatlakozásra szólít fel mindenkit, aki cselekvően szeretne kapcsolódni a tiltakozáshoz. A szervezők javasolják, hogy ennivalót, vizet, meleg ruhát vigyenek magukkal a résztvevők. Aki az éjszakát is vállalja, azoknak javasolt sátrat vinniük magukkal. (hírszerk.)

Nyitókép: Facebook/Tamás Sándor


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »