Politikusi részvétnyilatkozatok

Politikusi részvétnyilatkozatok

A vasárnap reggel Etiópiában történt légibalesetben a repülőgépen tartózkodó 149 utas és a nyolc főnyi személyzet életét vesztette. Az utasok között négy szlovák állampolgár is volt.

A gépen utazott Anton Hrnko parlamenti képviselő felesége és két gyermeke is. A döbbenetes hír kapcsán a szlovákiai politikai élet számos képviselője fejezte ki részvét a Szlovák Nemzeti Párt alelnökének.

Hírdetés

A koalíciós pártok vezetői: Robert Fico (Smer-SD) és Bugár Béla (Most-Híd) őszinte együttérzésüket fejezték ki, de az ellenzéki pártok vezetői is reagáltak a tragédiára. “Vannak olyan pillanatok, amikor a politikát félre kell tudnunk tenni, mégha a folyó két ellenkező partján is állunk” – egyebek mellett  ez áll abban az üzenetben, amelyet az OĽaNO vezetője, Igor Matovič küldött politikustársának. Részvétét fejezte ki Richard Sulík, az SaS és Boris Kollár, a Sme rodina elnöke is. Csáky Pál, az MKP EP-képviselője Facebook-oldalán ezt írta: “Anton Hrnko mindig a politikai ellenfelem volt, minden sejtünk ellentétes töltetű, de ez durva: a felesége és a fia is rajta volt a lezuhant gépen. Részvétem.”


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »