Politikai vitaműsorok: az iskolaügy és a nyugdíjkorhatár befagyasztása lesznek a fő témák

Politikai vitaműsorok: az iskolaügy és a nyugdíjkorhatár befagyasztása lesznek a fő témák

Ahogy azt már megszokhattuk vasárnapi politikai vitaműsorok fő témái ismét a hét közben nagyobb port kavaró kérdések lesznek. Ezúttal az iskolaügy, a nyugdíjkorhatár befagyasztása és az ombudsman jelentése lesz a három fő téma.

A TA3 ‘V politike’ című, 11:00-kor kezdődő műsorában a hivatalosan még nem bemutatott oktatásügyi reform néhány pontját veszik majd górcső alá, ahogy szóba kerül majd a rendőri brutalitás és az emberi jogok állapota Szlovákia viszonylatában.

A vendégek: Martina Lubyová (SNS) – oktatásügyi miniszter, Miroslav Sopko (OĽaNO) parlamenti képviselő, Branislav Ondruš (Smer) munkaügyi államtitktár, Rudolf Urbanovič (SNS) belügyi államtitkár, Natália Blahová (SaS) parlamenti képviselő, Anna Verešová (OĽaNO) parlamenti képviselő.

Az RTVS ‘O 5 minút 12’ című, 11:55-kor kezdődő műsorában a nyugdíjkorhatár befagyasztásáról szóló alkotmánytörvény-javaslat és a nyugdíjrendszer fenntarthatósága lesz a vitatéma.

A vendégek: Ivan Švejna (Most-Híd) munkaügyi államtitkár, Erik Tomáš (Smer) parlamenti képviselő, Eugen Jurzyca (SaS) parlamenti képviselő, Igor Matovič (OĽaNO) parlamenti képviselő.

dennikn.sk

Nyitókép: jozefkollar.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »