Politikai tekintély és ész? Áder János beszáll az üzleti életbe

FORRÁS! A reális zöldek szerint ez bizony jogállamban nem volna lehetséges.

Áder János köztársasági elnök nem illetékes dönteni a tudomány kérdéseiben, a tudomány nem képes a Köztársasági Elnök kinyilatkoztatásait megmagyarázni. (Reális Zöldek)

A reneszánsz az emberi történelem egyik legragyogóbb korszaka.

Néhai Mosonyi Emil, a REÁLIS ZÖLDEK ÖRÖKÖS DÍSZELNÖKE szerint (akadémikus, Antall miniszterelnök sógora, világhírű tudós) a környezetvédelem olyan, mint a középkorban a reneszánsz idején a humanista gondolkodás. Volt humanista író, költő, szobrász, építész, sőt még nőcsábász is, de önmagában humanistáról nem beszélhetünk.

„Tőkealappal segítené a környezettudatos gazdálkodást, a klímavédelemre felkészítő találmányok fejlesztését. Azaz Áder János üzleti angyal lesz.

Hírdetés

Áder János köztársasági elnök üzleti angyali babérokra tör, alapítványa, a Kék Bolygó ugyanis létrehozott egy befektetési társaságot, amely olyan tőkalapot fog igazgatni, amelynek célja a környezettudatos gazdálkodást és a klímavédelmet szem előtt tartó projektötletek támogatása (Forrás: Magyar Narancs)

Alaptörvény 12.cikk:

(2) A köztársasági elnöki tisztség összeegyeztethetetlen minden más állami, társadalmi, gazdasági és politikai tisztséggel vagy megbízatással. A köztársasági elnök más keresőfoglalkozást nem folytathat, és egyéb tevékenységéért – a szerzői jogi védelem alá eső tevékenység kivételével – díjazást nem fogadhat el.

Az alapítványhoz szükséges vagyont Áder János köztársasági elnök politikai tisztsége révén biztosítja a költségvetés terhére.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »