Politikai bunkósbot: Šeliga feljelentette az ĽSNS-es képviselőket, mert nem volt rajtuk maszk

Politikai bunkósbot: Šeliga feljelentette az ĽSNS-es képviselőket, mert nem volt rajtuk maszk

Juraj Šeliga, a parlament alelnöke panaszt tett a Pozsonyi Járási Bíróságon, mivel az ĽSNS képviselői nem viseltek szájmaszkot a parlament legutóbbi ülésén. Erről szerdán tájékoztatott a közösségi oldalán.

„A szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak. Az ĽSNS képviselői sem lehetnek kivételek” – hangsúlyozta. Rámutatott, hogy a rendőrség ellenőrzi a polgárokat, és bírságot szab ki azokra, akik nem tartják tiszteletben az intézkedéseket. Ezért szerinte a hivatalos szerveknek kell lépnie az ĽSNS képviselői ügyében.

Hírdetés

„Ha a kiutasított ĽSNS-es képviselőknek a rendőrség nem adott helyben pénzbírságot (amit a parlamentben nem lehetett), a megfelelő járási hivatal még ezt megteheti. Hogy az ügy ne merüljön a feledés homályába, és a felelőtlen képviselők ne ússzák meg a szankciókat, ma panaszt tettem az illető járási hivatalnál” – mondta Šeliga.

Szerinte Kotlebáék felelőtlenül és gyáván viselkednek. Megjegyezte: többnyire a szlovákok jóléte iránt érzett felelősségről beszélnek, de a szavaik és tetteik szöges ellentétben állnak egymással.

Szeptember elején az ĽSNS egyes képviselői levették a szájmaszkjaikat a parlamenti ülésen. Boris Kollár parlamentelnök minden érintettet név szerint figyelmeztetett, majd kiutasította őket a teremből.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »