Politico: bocsánatkérés helyett akár át is ülhet Le Penékhez a Fidesz

Részletesen elemezte a Politico, hogy milyen lehetőségei vannak a Fidesznek, miután az Európai Néppárt egyre több tagja kéri a kizárásukat. A portál több opciót is felvázol, ezek között szerepel az is, hogy a magyar kormánypárt a májusi EP-választás után az új Európai Parlamentben a Néppárttól jobbra álló Nemzet és Szabadság Európája (ENF) nevű frakcióhoz üljön át.

Pletykák már eddig is voltak, most azonban az ENF egyik névtelenséget kérő tagja elárulta: valóban „folytatnak beszélgetéseket” a Fidesszel. A portál előrejelzése szerint ha megtörténne a váltás, a Fidesz adná az ENF-frakcióba a harmadik legtöbb képviselőt, az olasz Liga és a francia Nemzeti Gyűlés, Marine Le Pen pártja után, többet, mint az osztrák Szabadságpárt.

A portál végigvette a Fidesz előtt álló többi lehetőséget is:

  • Maradhatnak a Néppártban, de ehhez nagyon sok téren visszakozniuk kellene.
  • Hírdetés

  • Az Európai Konzervatívok és Reformisták frakcióba ülhetnek át. Ennek főleg a lengyel kormánypárt örülne, hiszen a frakció nagyját adó brit konzervatívok kiesnek a Brexittel. Mint a lengyelek elmondták, nincsenek hivatalos tárgyalások.
  • Egy új pártszövetséget indíthatnak, de ez ellen szól, hogy kevés az idő megszervezni, hogy az euroszkeptikus lengyel, német, olasz és északi pártokat egybe tudják terelni.
  • Vagy egyszerűen kivárásra is játszhat a Fidesz, hogy meglássák, mi történik május 26-án.
  • (HVG nyomán)


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »