Polis-felmérés: A Smer csak egy hajszálnyira van a Hlas mögött, az SaS-t hét százalékra mérték

Polis-felmérés: A Smer csak egy hajszálnyira van a Hlas mögött, az SaS-t hét százalékra mérték

A Hlas-SD nyerné a parlamenti választásokat a szavazatok 20,1 százalékával. A Hlas-SD mögött a Smer-SD a második 20 százalékos támogatottsággal, harmadik pedig a Progresívne Slovakia (PS), amelyre a válaszadók 8,8 százaléka szavazna – derült ki a Polis Slovakia ügynökség telefonos felméréséből, amelyet a SITA ügynökség számára készített 1058, 18 év feletti adatközlő részvételével.

Az OĽaNO-nak 6,1 százaléka van

A megkérdezettek arra a kérdésre válaszoltak: „Ha a hétvégén parlamenti választások lennének, Ön melyik pártra, mozgalomra, koalícióra szavazna?” A válaszadók 22 százaléka bizonytalan, 20 százaléka pedig biztosan nem szavazna.

A felmérés szerint a negyedik helyet a Republika mozgalom szerezné meg, amelyre a választók 7,2 százaléka szavazna. A válaszadók 7 százaléka az SaS-re szavazna, 6,1 százaléka pedig az OĽaNO mozgalomra.

A Za ľudí és Kotlebáék a parlamenten kívül rekednének

Hírdetés

A Sme rodina mozgalom 5,5, a KDH pedig 5 százalékot szerezne a felmérésben résztvevők szavazatai alapján.

A parlament kapuja előtt maradna a Szövetség (4,8 százalék), az SNS (3,6 százalék), a Za ľudí (3,1 százalék), a Dobrá voľba (2,9 százalék), a Život – Národná strana (2,8 százalék), Kotlebáék – ĽSNS (2,1 százalék), a Národná koalícia és a Socialisti.sk (0,5 százalék).

A válaszadóktól azt is megkérdezték: „Ha ezen a hétvégén parlamenti választásokat tartanának, Ön szerint mely politikai pártok jutnának be a parlamentbe?” A válaszadók 85,7 százaléka gondolja úgy, hogy a Hlas párt biztosan bejutna a parlamentbe.

A Smer-SD szintén parlamenti párttá válna, amit a válaszadók 84,7 százaléka gondol így. A megkérdezettek 40,9 százalék szerint az SaS pártnak is lennének képviselői a parlamentben. A felmérésből az is kiderül, hogy a PS (18,4 százalék), a Republika (17,5 százalék), a Sme rodina (14,4 százalék), az OĽaNO (12 százalék) és a KDH (10 százalék) is bejutna a parlamentbe.

A válaszadók 4,4 százaléka gondolja úgy, hogy a Život-NS is bejut a parlamentbe, a választók 4,1 százaléka az SNS-t látja parlamenti pártnak, a Dobrá voľbát pedig a válaszadók 3,1 százaléka. A felmérés szerint a válaszadók 2,5 százaléka bízik abban, hogy Kotlebáék és a Za ľudí (1,6 százalék) is bejut a parlamentbe.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »