Polgárőrség alakul Csíkszenttamáson

Polgárőrség alakul Csíkszenttamáson

Önkéntes alapon működő polgárőrséget hoz létre a csíkszent­tamási önkormányzat: az akció célja a közbiztonság javítása, valamint a terménylopás visszaszorítása – közölte Kedves Róbert polgármester.

csikszenttamas_scs_bCsíkszenttamási látkép

Egyelőre hat helybéli jelentkezett a feladatra, a járőrözést pedig akkor indítják el, amint összegyűlt 10–15 személy. A kezdeményezést több fórumon is népszerűsítik, folyamatosan várják az érdeklődőket. A csíkszéki elöljáró arról is beszámolt: a polgárőrség tagjai hetente többször fognak járőrözni a településen, főként az esti és az éjszakai órákban járják majd végig a falu belterületét és határát. A jelentkezőket azt követően is várják, hogy elindult az akció, a polgárőrség megalakulása után is lehet csatlakozni a csapathoz.

Mindenkit várnak, aki tenni szeretne a közbiztonság javítása érdekében, és van erre ideje. Kedves Róbert úgy fogalmazott: elsősorban a csíkszentdomokosi példát követve mindenekelőtt a lopásokat szeretnék megelőzni, a településen ugyanis nem ritka, hogy eltulajdonítják a gazdák terményét. A polgármester kifejtette: a mezőgazdasági területeken napközben dolgoznak, így olyankor ritkábban fordul elő ilyesmi, estefelé azonban már gyakrabban tévednek rossz szándékú emberek a földekre. Sajnos a szemtanúk hiába értesítik a hatóságokat vagy a tulajdonost, mire az illetékesek a helyszínre érnek, a tettesek eltűnnek.

Csíkszentdomokoson egyébként tavaly áprilisban kezdte meg működését a polgárőrség, amelyhez akkor több mint negyven helybéli csatlakozott, Karda Róbert polgármester pedig idén nyáron arról számolt be: a csapat tevékenysége hatékony és eredményes, a tagok azóta is rendszeresen figyelemmel kísérik a település mindennapjait, őrzik a rendet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »