Polgármestereket választottak

Újraválasztották a korábbi polgármestert a Nógrád megyei Bokor községben

Hegedűs Pál független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnap megtartott időközi választáson a Nógrád megyei Bokor községben.

Nagyváradi Istvánné, a cserhátszentiváni közös önkormányzati hivatal tájékoztatásra felhatalmazott munkatársa az MTI-nek elmondta: a száz választásra jogosult közül 74-en mentek el szavazni, érvénytelen szavazat nem volt.

Hegedűs Pál, aki eddig is vezette a községet, 42, míg ellenfele, a szintén független Illés Márta 32 szavazatot kapott.

Bokorban azért kellett időközi választást tartani, mert az októberi voksoláskor szavazategyenlőség alakult ki, akkor Hegedűs Pálra, és a most nem induló Ocskay Zoltánra (független) egyaránt 31-en szavaztak.

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Patakon

Fekete Tibor (Fidesz-KDNP), a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Nógrád megyei Patakon – közölte a jegyző az MTI-vel.

Szabó Bence elmondta: a három jelölt közül Fekete Tibor 188, Szabó Andrea (független) 177, Viczián Tibor (független) 137 szavazatot kapott.

A 740 választásra jogosult közül 505-en voksoltak, három szavazat érvénytelen volt – tette hozzá.

Hírdetés

Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a tavalyi önkormányzati választáson Fekete Tibor és Viczián Tibor egyaránt 199 szavazatot kapott.

Miklós László lett Irota polgármestere

Miklós László (független) lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irota polgármestere a vasárnap megtartott időközi választáson – mondta Batki Bence, a borsodsziráki közös önkormányzati hivatal aljegyzője az MTI-nek.

A polgármesteri posztért három független jelölt – Bencs Sándor, Trézsi Krisztián és Miklós László – indult, de Bencs Sándor visszalépett.

A tavaly októberi önkormányzati választáson Miklós Lászlóra és Bencs Sándorra voksolhattak az irotaiak, akkor mindketten 36-36 voksot kaptak, szavazategyenlőség miatt kellett vasárnap megismételni a választást. Most Miklós László 52, Trézsi Krisztián pedig 47 szavazatott kapott.

A választói névjegyzékben 110-en szerepeltek.

Gáspár Károlyt választották polgármesternek a zalai Pötrétén

Az eddigi polgármestert, Gáspár Károlyt választották meg újból a település vezetőjének vasárnap a Zala megyei Pötrétén, ahol azért tartottak időközi választást, mert október 13-án bírósági döntést követően szavazategyenlőség alakult ki.

Baloghné Andel Zsuzsanna, a felsőrajki közös önkormányzati hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI-nek elmondta: az októberivel azonos két független jelölt közül Gáspár Károly 105 szavazatot kapott, Pintér Tamás pedig 95 voksot gyűjtött. A település 259 szavazásra jogosult polgára közül 201-en voksoltak, az urnákban egy érvénytelen szavazatot találtak.

Tavaly október 13-án 171-en adtak le szavazatot, a helyi választási bizottság három szavazólapot talált érvénytelennek. Mindössze egy szavazatnyi volt a különbség a két polgármesterjelölt között, de az alulmaradt aspiráns jogorvoslati kérelmet nyújtott be egy vitatott érvényességű szavazólap miatt.

A területi választási bizottság a helyi döntéssel értett egyet, ezért a jelölt ismét jogorvoslati kérelemmel élt. Beadványa alapján a Pécsi Ítélőtábla arra a döntésre jutott, hogy a helyben érvénytelennek nyilvánított szavazólap mégis érvényesnek tekinthető, így 84-84 vokssal szavazategyenlőség alakult ki, ezért kellett most időközi választást tartani a zalai településen.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »