Polgári Magyarország: Gyurcsány egykori SZDSZ-es minisztere Balog miniszteri biztosa lett

Polgári Magyarország: Gyurcsány egykori SZDSZ-es minisztere Balog miniszteri biztosa lett

Amiről korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere már beszélt, pénteken meg is jelent a Hivatalos Értesítőben. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója miniszteri biztosként felügyelheti a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásait.

A volt SZDSZ-es képviselő, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány egykori környezetvédelmi minisztere 2017. január 15-ig látja el a feladatot.

Balog Zoltán korábban a kinevezését úgy indokolta, hogy a főpolgármesterrel egyetértésben a kormány úgy gondolta, a Liget-projektnek szüksége van egy olyan miniszteri biztosra, aki a kert- és tájépítészeti beruházásokat önállóan koordinálja. "Persányi Miklós szakmai munkája és előélete biztosítja, hogy ezt a munkát a legmagasabb színvonalon fogja elvégezni" – mondta a miniszter az állatkert megnyitásának 150. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen augusztus elején.

A Hivatalos Értesítőben megjelent kinevezés szerint Persányi feladata a következőkre terjed ki: "a Városliget mint tájképi kert jellegű park helyreállítása, zöldfelületeinek növelése és rehabilitációja, kerttörténeti értékeinek felmutatása és tájépítészeti megújítása, valamint a városligeti park üzemeltetése és működtetése terén jelentkező folyamatok koordinálása".

Jobbik: Gyurcsány az Orbán-kormányban?

A Jobbik szerint a Fidesz elszámoltatás helyett előléptetést hozott a Gyurcsány-korszak prominenseinek. A szélsőliberális Eörsi, a szocialista Dobolyi, a baloldali kémfőnök Hetesy után Gyurcsány egykori minisztere lett az Orbán-rendszer újabb kiszolgálója: Balog Zoltán Persányi Miklós SZDSZ-es exminisztert nevezte te ki a Liget-projekt miniszteri biztosává – emlékeztet közleményében Jakab Péter, a nemzeti párt szóvivője.

A Jobbik meglátása szerint az újabb baloldali politikus hatalomba emelése egyértelmű üzenete annak, hogy a Fidesz végleg szakított a polgári Magyarország eszményével, olyannyira, hogy a 2006-os rendőrterror tizedik évfordulójához közeledve lassan azt a kérdést is fel kell tennünk: mikor lesz Gyurcsány Ferenc az Orbán-kormány minisztere?

(Kuruc.info – Index)

Felmentették Gyurcsány titokminiszterét és társait a kémkedés vádja alól – az ügy iratait pedig titkosították

Újabb pofon a Fidesz-birkáknak: gyurcsányista titkosszolgálati vezetőt küldenek nagykövet-helyettesnek Amerikába

Eörsi után Dobolyi: nagykövet lesz Veres János korábbi ribanca (ma már felesége)

Eörsi sem érti, miért jó a Fidesznek, de a nagy elszámoltatók őt jelölik egy nemzetközi szervezet élére


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »