Polgári kezdeményezés az ipolysági adók csökkentéséért

Polgári kezdeményezés az ipolysági adók csökkentéséért

Ön támogatja a helyi adók 25%-os csökkentését? Ipolyság város polgárai 2021. december 3-án e kérdés kapcsán egy polgári kezdeményezéssel álltak elő. Az alapítók, Szőllősy Péter, Kürthy Gábor és Antalfi Gyula célja, hogy – a következő testületi ülésig, december 9-éig – felmérjék a helyi lakosok véleményét.

Miért fizessen egy ipolysági, pereszlényi, tesmagi polgár 30%-kal magasabb adót, mint egy párkányi, zselízi, korponai vagy nagykürtösi?”

– teszi fel a kérdést a leglátogatottabb videómegosztó portálon elérhető videóban Kürthy Gábor, majd így folytatja:

Már a 2019-es adóemelést, mely általánosan 75%-kal emelte a helyi adókat, megalapozatlannak és igazságtalannak tartottuk.

Sajnos ezen felül a pandémia által is olyan nehéz helyzetbe kerültünk, hogy cselekvésre szólítjuk fel önöket. Az elkövetkező napokban egy olyan polgári kezdeményezést szeretnénk elindítani, melyben tisztelettel kérjük önöket, mondják el véleményüket.

Hírdetés

A célunk egy olyan mértékű adókorrekció, mely igazságossá és versenyképessé teszi polgárainkat és a helyi vállalkozókat.”

A polgári kezdeményezés meghatalmazottja az Ipolysági Vállalkozói Társulás elnöke, Szőllősy Péter, aki bízik benne, hogy a lakosok véleményét a készülő, 2022-ben életbe lépő általános hatályú rendeletbe is át tudják ültetni:

December 9-én fog megvalósulni a következő közgyűlés, amin az adókról is tárgyalni fognak.

Ezen a közgyűlésen mi is részt fogunk venni, s szorgalmazni fogjuk, hogy olyan szintű adócsökkentés valósuljon meg, ami visszateszi Ipolyságot arra a helyre, ahová való, vagyis a beszedett adó mértékének megfelelő szolgáltatások szintjére.”

Amint azt megfogalmazta, nem tűrhetik tovább, hogy több adót fizetnek be, mint egy járási város, miközben mérhetetlenül kevesebbet kapnak érte.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »