Pokolgépes robbantás történt Lyonban

Pokolgépes robbantás történt Lyonban

Több ember megsebesült feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép felrobbanása következtében péntek délután a franciaországi Lyonban – közölték a hatóságok.

A helyi idő szerint délután fél hat után nem sokkal történt robbanás következtében egyes hírügynökségek szerint legalább nyolc, más hírügynökségek legalább tizenhárom sebesültről adtak hírt helyi forrásokra hivatkozva. A BFMTV francia televíziós csatorna szerint a sebesültek között van egy gyermek is.

A dpa német hírügynökségnek egy meg nem nevezett szóvivő elmondta, hogy a rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után. A helyi média szerint a gyanúsított biciklivel menekült el a helyszínről.

A helyi prefektúra szóvivője később arról számolt be, hogy a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour tér közelében. A szóvivő hozzátette: ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet. Elmondta továbbá, hogy vizsgálják az indítékot.

A rendőrség lezárta a környező utcákat, és arra kérte a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárosi utcákat a segítségnyújtás és a nyomozás megkönnyítése érdekében. A Reuters hírügynökség szerint a párizsi terrorizmusellenes ügyészség vizsgálatot indított a lyoni robbanás ügyében.

<img alt="Soldaten der Anti-Terror-Einheit „Vigpirate Mission“ sichern eine Kreuzung nahe des Tatortes ab" data-src="https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/soldaten-der-anti-terror-einheit-vigpirate-mission-sichern-eine-kreuzung-nahe-des-tatortes-ab-201140215-62168308/1,w=1280,c=0.bild.jpg" data-zoom-src="https://bilder.bild.de/fotos/soldaten-der-anti-terror-einheit-vigpirate-mission-sichern-eine-kreuzung-nahe-des-tatortes-ab-201140215-62168308/Bild/1.bild.jpg" data-zoom-title="Soldaten der Anti-Terror-Einheit „Vigpirate Mission“ sichern eine Kreuzung nahe des Tatortes ab

Foto: Sebastien Erome / dpa

Hírdetés

” id=”” src=”https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/soldaten-der-anti-terror-einheit-vigpirate-mission-sichern-eine-kreuzung-nahe-des-tatortes-ab-201140215-62168308/1,w=993,q=high,c=0.bild.jpg” style=”width: 720px;” />

Foto: Sebastien Erome / dpa

Emmanuel Macron francia elnök támadásnak minősítette a robbanást egy interjúban. Elmondta továbbá, hogy nem tud halálos áldozatokról, de sebesültekről igen. A francia államfő egyúttal együttérzését fejezte ki a robbanásban érintett személyekkel, illetve hozzátartozóikkal.

A lyoni ügyészség feltételezése szerint a robbanást egy ismert franchise péksége mellett elhelyezett csomagba rejtett pokolgép okozta, rendőrségi források szerint csavarokat rejtettek a robbanószerkezetbe.

<img alt="Die Präfektur rief Passanten auf, das Gebiet zu meiden. Spezialkräfte sicherten den Tatort" data-src="https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/die-praefektur-rief-passanten-auf-das-gebiet-zu-meiden-spezialkraefte-sicherten-den-tatort-201140153-62168316/1,w=1280,c=0.bild.jpg" data-zoom-src="https://bilder.bild.de/fotos/die-praefektur-rief-passanten-auf-das-gebiet-zu-meiden-spezialkraefte-sicherten-den-tatort-201140153-62168316/Bild/1.bild.jpg" data-zoom-title="Die Präfektur rief Passanten auf, das Gebiet zu meiden. Spezialkräfte sicherten den Tatort

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

” id=”” src=”https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/die-praefektur-rief-passanten-auf-das-gebiet-zu-meiden-spezialkraefte-sicherten-den-tatort-201140153-62168316/1,w=993,q=high,c=0.bild.jpg” style=”width: 720px;” />

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »