Pokémon lett Donald Trump

Pokémon lett Donald Trump

Nincs nagyobb elismerés egy ember számára, mint ha karaktere feltűnik egy ismert sorozatban, egy világszerte tízmilliók számára remegve várt animációs film- és játékeposzban. Nos, valami ilyesmi történt a politikai korrektséget sokszor nagy ívben kerülő Donald Trumppal. A republikánus jelölt ugyanis Pokémon lett.

Azt mondják az emberek, hogy Yungoos nem más, mint Donald Trump, és én haldoklom. Így reagált a Tumblr mikroblog Toilet-princess nevű felhasználója arra a médiahacknek is beillő dologra, hogy a Nintendo cég világhíres sorozatának, a nálunk is futó Pokémonnak az egyik új karaktere tényleg tisztára úgy néz ki, mint a republikánusok várható elnökjelöltje, a New York-i ingatlanmágnás. Aki ugyanis egy pillantást vet az új karakterre, annak egyből Trump ugrik be róla. A menyétnek teljesen olyan a fizimiskája, mint a gesztikulálás és a grimaszolás nagymesterének. A hivatalos ismertető szerint a negyven centiméter hosszú és hat kilogrammot nyomó állat haja ugyanolyan stílusban lóg a szemébe, mint Trump sokszor parókának nézett hajkoronája, ráadásul a színe is teljesen megegyezik a republikánus jelölt keseszőkéjével. Yungoos egyébként az idén novemberben debütáló legújabb Pokémon számítógépes szerepjátékban, a Sun and Moon (Nap és Hold) címmel piacra kerülő epizódokban szerepel majd. Annyit érdemes még tudni róla, hogy a nagyjából Trumppal megegyező vicsorítása mellett maga a karakter – amely amúgy egy rosszfiú, azaz klasszikus gonosz figura – állandóan éhezik, és ezért mindig étel után kell kutatnia.

Ami pedig az internet népét, különösen a japán animációk szerelmeseinek finoman szólva is népes rajongótáborát illeti, nagyjából mindenki felháborodott a hasonlóságon. A világháló teljesen felbolydult, se szeri, se száma az olyan bejegyzéseknek, amelyekben a fanatikusok azt kérdezgetik egymástól és a nagyvilágtól: „hé, ez a Yungoos tisztára Trump, vagy csak én vagyok lüke?” Aztán persze mindenki megállapítja, hogy úristen, tényleg lemásolták a republikánus szájalót. A videojátékokra szakosodott Kotaku hírportál össze is szedte a markáns beszólásokat, illetve azokat a bejegyzéseket, amelyekben vicces karikatúrákkal, fotómontázsokkal mosták össze a Pokémon-karaktert a politikus fejével, vagy épp gúnyrajzon simul Trump nyakába a plüssalteregója.

A Nintendo egyelőre nem kommentálta az esetet, így nem tudni, hogy vajon tudatos dologról, célirányos médiahackről van szó, vagy véletlenről. Ha fogadni lehetne, utóbbi tűnne a legvalószínűtlenebbnek.

Az azonban biztosnak látszik, hogy Trump karaktere a fanatikus videojáték-őrültek világát is csiklandozza, s erre Yungoos lehet az élő példa. Ezzel Trump tulajdonképpen el is éri legfontosabb célját, hogy folyamatosan a köztudatban legyen. Az ilyen jellegű „népmesei” szerepre még Barack Obama sem volt képes, hiszen elnökké választása előtt mindössze kétszer jelent meg képregényben. Igaz, Trumppal ellentétben ott a Savage Dragon (Vad sárkány) 137. részében maga a főszereplő ígérte meg, hogy az elnöki székbe juttatja. Nos, Trumpnak nem ígér elnökséget a Nintendo, de az biztos, hogy a rajongók nem egyhamar feledik majd el fizimiskáját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 16.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »