Poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket

Poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket a brüsszeli repülőtéren kedden végrehajtott terrortámadások elkövetői.

Háromnapos gyász kezdődik ma Belgiumban. A keddi merényletsorozatnak 34 halálos áldozata és 250 sérültje van. Éjjel több ezren virrasztottak a belga fővárosban. A tőzsdepalota előtti spontán megemlékezésen részt vett Charles Michel belga kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is. Brüsszel nemzetközi repülőtere, ahol tegnap reggel két bomba robbant, továbbra is zárva van, a metrókat fokozatosan megnyitották tegnap este. Tudósítónk legfrissebb információi szerint ma a 6-ból 2 vonalon jár a metró, a buszok és villamosok egy része közlekedik csak. Az iskolákban van tanítás.

Feltehetően szöges bombákat használtak

Poggyászaikba rejtették a robbanószerkezeteket a brüsszeli nemzetközi repülőtéren végrehajtott terrortámadások elkövetői. Háromból csak 2 robbantotta fel magát, a harmadik, sötét hajú férfi pánikba eshetett és elhagyta a helyszínt. Őt azóta is keresik. A terroristák feltehetően szöges bombákat használtak, mert az egyik sebesült testében szöget mutatott ki a röntgen. Egyébként ilyen hasonló bombákat találtak egy korábbi házkutatáson a belga rendőrök.

A merényletsorozat miatt több európai országban is magasabbra emelték a terrorkészültséget, például Csehországban, Spanyolországban és Ausztriában. Magyarországon 2-es fokozat van érvényben, ami azt jelenti, hogy hazánkat a rendelkezésre álló információk alapján terrorcselekmény fenyegeti.

További merényletekre figyelmeztetnek

További merényletek veszélyére figyelmeztette az Európába utazó amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok külügyminisztériuma. Felhívásuk szerint terrorista csoportok további merényleteket terveznek a közeljövőben Európa-szerte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »