Pöcegödörbe esett és meghalt egy kisgyermek Iași megyében

Pöcegödörbe esett és meghalt egy kisgyermek Iași megyében

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőjogi kivizsgálást indított a Iaşi Megyei Rendőr-felügyelőség a hároméves gyermek ügyében, aki hétfőn beesett Buda település iskolájának pöcegödrébe és meghalt. A megyei tanfelügyelőség ugyanakkor közölte, hogy az illető iskola igazgatónője lemond tisztségéről.

Ioana Buştiuc rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy az 112-es segélyhívó számon kérték a hatóságok segítségét, miután a kisgyermek beesett a Buda nevű falu iskolájának pöcegödrébe. Mivel a mentősök már csak a gyermek halálát tudták megállapítani, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt büntetőjogi kivizsgálás indult.

Hírdetés

A Iaşi megyei tanfelügyelőség szintén kivizsgálást kezdett az ügyben. Sabina Manea tanfelügyelőségi szóvivő azt mondta: az intézmény munkatársait “sokkolta” a tragédia. A jelenlegi információk szerint a szerencsétlenül járt kisgyermek nagyobb, iskolás testvére egy faültetési tevékenységben vett részt, és 3 éves testvére utána ment az iskolaudvarra. Egy idő után eltűnt, és az igazgatónő keresni kezdte. “Ő be fogja nyújtani a lemondását” – mondta az iskolaigazgatóról a tanfelügyelőség szóvivője.

A három és fél éves gyermek hétfőn halt meg, miután beesett a pöcegödörbe. Diana Cimpoeşu, a Iaşi megyei rohammentő-szolgálat (SMURD) munkatársa arról tájékoztatott, hogy a gyermek megmentésére Târgu Frumosról érkeztek mentőcsapatok a helyszínre. Megpróbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel, kénytelenek voltak megállapítani a halál beálltát. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »