PM: A Liberálisoknak dönteniük kell

Tárgyalásokat kezdeményez az érvénytelen népszavazás után a demokratikus ellenzéki pártok vezetőivel az előválasztásról a Párbeszéd Magyarországért.

Szabó Tímea közölte: elvárja, hogy az október 24-ei találkozóra konkrét tervekkel, javaslatokkal érkezzenek a résztvevők, hogy a lebonyolítás részleteiről meg tudjanak állapodni. A párt társelnöke jelezte: mivel a Liberálisok a referendumon az igen szavazatokra buzdították a választókat, Fodor Gábor elnöknek el kell döntenie, akar-e asszisztálni egy illegitim rendszerhez. A Jobbikról szólva pedig úgy fogalmazott, hogy az szerinte jelen formájában nem tartozik a demokratikus ellenzékhez.

„A Liberálisok döntsék el azt, hogy ők asszisztálni szeretnének-e ehhez az illegitim rendszerhez, ehhez az érvénytelen és értelmetlen népszavazáshoz. Mi minden demokratikus ellenzéki pártot várunk természetesen. Nem gondolom, hogy a Jobbik ebben jelen formájában beletartozik, még ha próbálják is az emberekkel elhitetni azt, hogy ők most egy demokratikusan működő párt. A Jobbik amúgy sem érdekelt ebben az előválasztásban, nem várjuk őket erre a tárgyalásra” – jelentette ki Szabó Tímea.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »