Pluszban nyitott a BUX

Pluszban nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,34 pontos emelkedéssel, 38 302,62 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött.

Bukta Gábor, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a kereskedés megkezdése előtt azt írta kommentárjában, hogy továbbra is kitörés előtt állhat a BUX index, amely rövid távon akár a 39 000 pontot is célba veheti. Kiemelte:

a vállalati hírek hiányában a geopolitikai feszültség rányomhatja a bélyegét a nemzetközi befektetők hangulatára, ami kihatással lehet a magyar tőzsdére is.

A vezető részvények közül az elemző szerint az emelkedést elsősorban a Richter vezethetné. Az OTP változatlanul oldalazó mozgást végezhet. A Mol a nyitásban erősödhet, és a Magyar Telekom technikai képe is enyhén pozitív – írta.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint látványos vétel indult az amerikai piacokon, és a főbb nyugat-európai tőzsdéken is emelkedés jöhet. Ennek megfelelően a budapesti tőzsdén enyhe emelkedésre számít, azzal, hogy a nemzetközi hangulat mozgatja a régiós piacokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,37 pontos, 0,14 százalékos csökkenéssel, 38 296,28 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,8 milliárd forint volt.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »