Pluszban kezdték a szerdát a főbb európai piacok

Pluszban kezdték a szerdát a főbb európai piacok

Erősödéssel kezdték a napot a vezető európai értéktőzsdék szerdán.

A kereskedés első perceiben

növekedést jelzett.

Az eurót 1,2360 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon reggel kilenc órakor a kedd esti 1,2342 dollár után.

Hírdetés

A szerdai európai tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 72,11 dolláron állt, 53 centtel, 0,74 százalékkal emelkedett a keddi záróértékéhez képest.

Kedden pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék. A londoni börze FTSE100 indexe 0,39 százalék, a frankfurti DAX30 1,57 százalék, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,76 százalék erősödéssel fejezte be a napot.

Szerdán kezdetben elsősorban a kedvezőbbé vált nemzetközi hangulat befolyásolja a befektetőket. Lesz továbbá két fontosabb európai makrogazdasági adat is, mindkettőt 11 órakor ismertetik. Ekkor teszik közzé a márciusi euróövezeti árakra és a februári építőipari termelésre vonatkozó adatokat.

Időeltolódás miatt az európai kereskedésre már nem lesz közvetlen hatása az este nyolc órakor ismertetésre kerülő úgynevezett Bézs könyvnek, ami az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed gazdasági helyzetelemzését tartalmazza.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »