Pluszba fordult nap végére a BUX

Pluszba fordult nap végére a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe emelkedéssel zárt csütörtök délután.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 397,52 pontos, 1,14 százalékos emelkedéssel, 35 117,83 ponton zárt csütörtökön.

Hírdetés

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője korábban azt mondta, hogy legfeljebb a nap második felében befolyásolhatják külföldi hírek a csütörtöki kereskedést, de a semleges hangulat várhatóan nem változik. A vezető részvények és a tőzsdei index is enyhe csökkenéssel zárhatják a napot – tette hozzá. Azt is mondta, hogy a Richter, amely jelentős áresésen van túl, de továbbra is kérdéses, hogy meg tud-e állni a gyengülése. A szakértő szerint a Richter intézményi befektetői az eladói oldalra kerültek, részvényei túladottak, a 4500 forintos szint olcsónak számít.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője is a Richter esésével magyarázza, hogy a BÉT az elmúlt napokban alulteljesített. Hozzátette, hogy a gyógyszergyártó jegyzése fontos támaszok alá került, de bízhat a kedvező folytatásban, ha vissza tud kapaszkodni a hónap végére a 4700-4900 forintos tartományba. Az OTP ismét a 10 ezer forintos lélektani szint felett tudott zárni, de továbbra is bizonytalanul mozog, akárcsak a Mol és a Magyar Telekom.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »