Platini továbbra is kap pénzt az UEFA-tól?

A Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülése szerint az Európai Labdarúgó-szövetség előző elnöke, az eltiltott Michel Platini továbbra is kap pénzt a szervezettől.

A napilap keddi számában megjelenő cikk szerint a francia Platini jelentős összegű végkielégítést és nyugdíjat kap. Az újság állítja, az UEFA közvetve megerősítette az információt, a szövetség szóvivője viszont a DPA német hírügynökség érdeklődésére kijelentette, hogy Platini nem kap pénzt az UEFA-tól.

A szervezet közleménye ugyanakkor megjegyzi, hogy jogi szakértőik, valamint az új kompenzációs bizottság tagjainak tanácsára a végrehajtó bizottság tárgyalni fog Platini esetleges javadalmazásáról.

A nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága decemberben az alelnök Michel Platinit összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. A sportvezető májusban – miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság nem mentette fel, hanem csak hatról négy évre csökkentette eltiltását – szóban lemondott UEFA-elnöki posztjáról, ezt a múlt heti, athéni kongresszuson hivatalosan is megtette. Az új elnök a szlovén Aleksander Ceferin lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »