Platini már nem az UEFA elnöke

Platini már nem az UEFA elnöke

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) négy évre csökkentette Michel Platininek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének hatéves eltiltását. Az UEFA elnöke nyolc évvel kezdett, pár hónap alatt ez négyre apadt. Hétfőn lemondott az elnökségről.

Lemondott az UEFA vezetéséről Michel Platini. A 60 éves egykori futballista a CAS döntésére hivatkozva hozta meg döntését, amelyet közleményben tudatott a világgal. A brit The Daily Telegraph online kiadása szerint a CAS azért csökkentette négy évre a büntetést, mert ez áll összhangban jelenlegi UEFA-elnöki időszakával. Platini az MTI szerint svájci polgári bíróságon folytatja küzdelmét.

A 60 éves sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott az UEFA-elnök.

Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, és késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés. Platini és Blatter „összeférhetetlenség” és „hűtlen kezelés” miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat évre csökkentettek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »