Piszkálják a zászlót

A magyar és székely zászló Kovászna Megye Tanácsának ülésterméből való eltávolítását elrendelő bírósági ítélettel kapcsolatos véleményét fejtette ki Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyen jelen volt Pethő István, a Magyar Polgári Párt országos választmányának elnöke is.

Kulcsár furcsának nevezte a Brassói Táblabíróság azon döntését, amely az általa „csomagban” adományozott amerikai, izraeli, magyar, német és székely zászló közül csak a székely és magyar eltávolítására kötelezte Tamás Sándor megyetanácselnököt. Annál is inkább, hogy az utóbbi esetében egy szomszédos és szövetséges állam hivatalos jelképéről van szó.

Hírdetés

Szerinte ez a másik féllel szemben tanúsított pökhendiségnek és rosszindulatnak már egy olyan foka, ami felér egy diplomáciai hadüzenettel, amit a súlyának megfelelően kell kezelni. Éppen ezért a történtekről tájékoztatta Kalmár Ferencet, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium román ügyekért felelős miniszteri biztosát.

Pethő István az erdélyi magyarság lassan 100 esztendeje tartó megfélemlítése és erőszakos beolvasztása újabb lépéseként értékelte a történteket.

Bedő Zoltán / Székely Hírmondó


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »