Pislákoló csíkszeredai közvilágítás

Pislákoló csíkszeredai közvilágítás

Gyakran borul sötétségbe Csíkszereda felújított központjának egy-egy része, az illetékesek szerint a jelenség mögött az érintésvédelemmel ellátott biztosítékok állnak, amelyek gyakran kikapcsolnak.

megrongalt lampak vn 002_bTönkretett utcalámpa a Majláth G. Károly téren

Csíkszereda központjának a felújítása óta többször is előfordult, hogy nem működtek a Majláth Gusztáv Károly tér, a Szabadság tér, a központi park, illetve a Petőfi Sándor utca egyes részein az utcalámpák. Nemrég hasonló problémát jeleztek olvasóink, ezért felkerestük a Start Duo Kft.-t., év végéig ugyanis ez a cég felel a felújított központban az utcalámpákért. Miután tudomást szereztek a rendellenességről, még aznap ellenőrizték a rendszert.

Kiderült, a kikapcsolt biztosítékokat kellett egyes részeken visszakapcsolniuk, például a Majláth Gusztáv Károly téren. Mivel azokra érintésvédelemmel ellátott, automata biztosítékokat szereltek fel – annak érdekében, hogy ne érjen senkit áramütés, ha lámpaoszlophoz ér –, nagyon érzékenyek és gyakran kikapcsolnak. „Amennyiben a lakosság jelzi, hogy nem működnek a lámpák, azonnal helyrehozzuk a rendellenességet” – hangsúlyozta a cég ügyvezetője.

Elmondta, jótállásuk a városközpont utcalámpáira év végig tart, ezután veszi át tőlük a csíkszeredai önkormányzat. A lámpákat 2012-ben helyezték üzembe, vannak égők, amelyekre egyéves volt a jótállási idő, így nem csoda, ha közülük sok már nem működik. Főleg a Szakszervezetek Művelődési Háza közelében a méteres nagyságú lámpatartók és a lépcsőkbe beépített világítótestek izzói vannak kiégve, de akadnak utcalámpák is, ahol nem ég az izzó. Ezeket a városházának kell cseréltetnie, ugyanis, mint megtudtuk, a cég csak a lámpatestekre és a rendszerre vállalt jótállást, az égőkre nem.

A csíkszeredai önkormányzat képviselő-testülete egyébként júliusi ülésén fogadta el, hogy új közbeszerzést ír ki a város közvilágítási rendszerének működtetésére. A versenytárgyalási eljárás még folyamatban van – tudtuk meg Szőke Domokos alpolgármestertől. Ezúttal négy évre szerveznék ki a szolgáltatást.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »