Pirosba fordultak az európai tőzsdék

Pirosba fordultak az európai tőzsdék

Pirosba fordult az összes nyugat-európai index, a hitelezők bizalmatlansága 2011 óta nem volt ilyen alacsony, egy sor mérvadó európai bank rekordnagyságú mínusszal zárt az európai tőzsdéken. A Royal Bank of Scotland 2009 óta nem látott mélységekbe zuhant.

 

A nagy minúszok hátterében az olasz bankokkal szembeni bizalmatlanság megnövekedése áll, és persze a Brexit, annak minden potenciális velejárójával együtt.

 

Az olasz bankok egyébként tényleg nincsenek túl helyzetben, több mint 360 milliárd eurónyi problémás hitel halmozódott fel náluk. Societe Generale SA elnöke úgy nyilatkozott, hogy az olasz banki válság átterjedhet az egész eurozónára.

 

Valami nincs rendben

 

A szakértők szerint a piaci szereplők középtávon átértékelik stratégiájukat, és úgy vélik, valami nincs rendben a rendszerrel. A DAX 2,1 százalékkal csökkent. A német ipar megrendelései elmaradtak a várttól, a globális bizonytalanság miatt nem nőtt a kereslet.

 

Az 550 vállalat részvényeit tartalmazó Stoxx600 index is gyengült, a biztosítók és a bankok 2,5 százalékos mínuszba fordultak. A Tesco Plc részvényei 8,5 százalékot zuhantak.

 

Blommberg.com

Nyitókép: ktla.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »