Piromániás az elfogott emlékoszlop gyújtogató

Piromániás az elfogott emlékoszlop gyújtogató

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Érsekújvárban megrongálták a városból kitelepített magyarok emlékművét. Jozef Tököly, az érsekújvári városi rendőrség parancsnoka a város honlapján tett bejegyzésében pontosította a járási székhelyen nagy felháborodást keltő keddi tűzeset körülményeit. 

Ezek szerint 2021. november 16-án 18:30 órakor érkezett bejelentés az érsekújvári városi rendőrségre, miszerint a református templom előtt téren valaki ismeretlen anyaggal öntötte le a parkban álló emlékoszlopot. A helyszínre kiérkező járőröket már a lángoló emlékoszlop fogadta, és azonnal hozzáláttak a tűz eloltásához. Közben az emlékoszlop közelében egy padon ülő gyanús személyre lettek figyelmesek, akiből erős benzinszag áradt. Megpróbált elmenekülni, de a járőrök üldözőbe vették és elfogták.

Hírdetés

E.Š érsekújvári lakosról van szó, aki bevallotta tettét, de megpróbált elmenekülni. A járőrök üldözőbe vették és kényszerítő eszközöket alkalmazva a gyanús férfit elfogták. Kiderítették, hogy a gyanúsított E.Š., 48 éves érsekújvári lakos, akivel már korábban is akadtak hasonló problémák.

Mivel a tette bűncselekményre utaló jeleket mutatott, jelentették az állami rendőrségnek, amely az ügyet átvette. Mint később kiderült, az őrizetbe vett férfi körülbelül egy órával korábban egy tűlevelű fát is felgyújtott a Tóth utcában. Az esethez kihívták a tűzoltókat is, akik befejezték az emlékoszlopon keletkezett tűz eloltását, és biztosították, hogy ne kapjon újra lángra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »